MENU ΑΓΟΡΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΛΑΘΙ
0
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΠροϊόνΠοσότηταΣύνολο:  0
Σύνολο προϊόντων:  0
Καλάθι Ολοκλήρωση Παραγγελίας

Αν και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, αποκαλείται τούρκικος καφές, η Ελλάδα έχει οικειοποιηθεί τη κατανάλωση και την ιεροτελεστία της παρασκευής του εδώ και αιώνες.

Ο Ελληνικός καφές δεν φιλτράρεται. Ωστόσο, δημιουργεί «κατακάθι» που κατά κάποιο τρόπο θεωρείται φιλτράρισμα. Βράζεται στο μπρίκι - παραδοσιακά πάνω σε στάχτη - για αρκετή ώρα, ελευθερώνοντας ένα πλούσιο άρωμα ικανό να ζεστάνει κάθε καρδιά. Η επιτυχία της παρασκευής του κρίνεται από το καϊμάκι το οποίο πρέπει να διατηρηθεί κατά το σερβίρισμα. Υπάρχουν μάλιστα πολλοί διαφορετικοί τρόποι σερβιρίσματος καθένας από τους οποίους δίνει και διαφορετικό αποτέλεσμα.

ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΚΑΛΑΘΙ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΟΡΥΦΗ